Forældreforeningen til Handicappede

i Ballerup Kommune

Det nyeste På Talefod

marts2013Det nyeste På Talefod er ude, og du kan downloade det lige her på siden.

Klik her

Aflastning

 

Kommunen har pligt til at tilbyde aflastning i fornødent omfang for familier med børn og hjemmeboende voksne med et handicap.

Aflastning kan ske på flere måder:

  • I aflastningsfamilie, hvor barnet/den voksne opholder sig i forhold til et aftalt antal døgn om måneden/året.
  • På aflastningsinstitution*, hvor barnet eller den voksne opholder sig i forhold til et aftalt antal døgn om året.
  • Ved aflastning i hjemmet, hvor familien selv ansætter en person, der aflønnes af kommunen. Hjælp til aflastning i hjemmet kan f.eks. være pasning af barn/den voksne eller rengøring.
  • I form af økonomisk tilskud til familien. Beløbet kan anvendes til børnepasning, ledsagelse til fritidsaktivitet, rengøring m. m. Beløbet udbetales til forældrene, der selv administrerer ordningen.

De nævnte aflastningsformer kan kombineres og bevilges af kommunens handicapteam for børnenes vedkommende og af kommunens socialteam for de voksnes vedkommende.

Der findes forskellige regler for børn og voksne. Reglerne kan fx være begrænset antal døgn per år, placering af døgn på henholdsvis hverdage og weekender, begrænset antal døgn i sammenhæng (ved fx ferier) og for aflysning m.v. Tal med sagsbehandleren om de nærmere detaljer, muligheder og rettigheder.

 

*Aflastningsinstitutionerne:

  • For børnenes vedkommende tilbydes aflastning på aflastningsinstitutionen Lundø, som ligger på Bank Mikkelsens Vej i Gentofte. De har 22 pladser til brugere fra 0-18 år. Der er på Lundø en forældrebestyrelse.
  • For de voksnes vedkommende tilbydes aflastning på aflastningsinstitutionen Torvevej i Skovlunde. De har 10 pladser til brugere over 18 år i hverdagene, og 12 pladser i weekender.